|
trwala - warto nie warto ? |
| Autor |
Wiadomość |
mi_
Site Admin

|
Wysłany: 2005-09-04, 22:17
|
|
|
| heellaa napisał/a: | | taka farciara trafia sie chyba jedna na sto, ktora jest zadowolona z trwalej....ja osobiscie wszystkim dziewczynom ktore beda chcialy robic trwala bede odradzala... |
Zgadzam się. Ja równiez odradzam |
|
|
|
 |
niewinna [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-09-05, 19:55
|
|
|
gosiunia2004, nie, miałam robioną na mój naturalny średni blond- niepokój Fryzjerka powiedziała, że najpierw trwała potem farba, nie odwrotnie, bo płyn do trwałej może zmienić kolor farbowanych włosów - niekoniecznie na korzystny |
|
|
|
 |
dziewczyna24
Bardzo aktywny

|
Wysłany: 2005-12-01, 21:08
|
|
|
| Ja z natury mam dlugie i proste jak drut wlosy. Cale zycie marzylam o loczkach, na wszelkie mozliwe imprezy typu wesela, sylwester itp. robilam sobie u fryzjera burze lokow[ mam niepodatne na krecenie wlosy i fryzjerka musiala sie sporo napracowac by cos wyszlo] Pozniej zapragnelam zrobic sobie loczki na stale w tym celu udalam sie do renomowanego salonu fryzjerskiego. Efekt byl nastepujacy: 200 zl ubylo mi z kieszeni, wlosy nadal proste jak drut a do tego zniszczone. Pani stylistka po zrobieniu mi trwalej i Bog wie czego stwierdzila ze moich wlosow nie da sie pokrecic:) Ja osobiscie nie polecam trwalej bo wiem jak 'cierpialy' po niej moje wlosy. |
|
|
|
 |
alicew
Bardzo aktywny

|
Wysłany: 2005-12-25, 18:51 odradzam
|
|
|
| Nigdy w zyciu trwalej! Raz mialam i skonczylo sie scieciem wlosow bo nie moglam juz na nie patrzec. |
|
|
|
 |
mariolcia_1
GADUŁA !!!!!!!

|
Wysłany: 2006-01-03, 20:15
|
|
|
a ja miałam trwałą na długich prostych jak druty ,farbowanych włosach, leciutką tak,że włosy tylko falowały i były "odklejone" od głowy i chwale sobie :nie znszczone , kolorków nie zmieniły i z układaniem fryzury nie miałam problemów |
|
|
|
 |
edna
Pisać pisać pisać

|
Wysłany: 2008-01-06, 19:07
|
|
|
miałam ze 3 razy w życiu trwałą, zawsze na długich włosach. owszem, niszczyła je, ale teraz mam własne włosy na któych nigdy nie było trwałej i szczerze mówiąc nie wyglądają dużo lepiej niszczą się od twardej wody, od suszenia, od słońca, od wycierania o poduszkę, od czesania ich w złości itp...
włosy loczkowane wyglądały u mnie bardzo ładnie, trwała schodziła baardzo powoli, pozostawiając po sobie coraz słabsze fale. miałam ją co najmniej rok. tylko coraz słabszą.
robioną na różnej grubości wałkach.
po trwałej pakowałam we włosy odżywki itp, było ok. naprawdę. a mam cienkie i raczej wątłe włosy. tym lepiej się czułam jako loczkowana gwiazda wreszcie mój łepek nie wyglądał jak główka od zapałki na czubku wysokiej postaci tylko jak normalna głowa.
teraz mogę tylko zaplatać sobie warkoczyki po myciu.... żeby wyszły fale. często upinam do góry.
jeżeli zetnę włosy, jak się do tego przymierzam, kto wie czy nie walnę sobie trwałej.....
rozumiem, dlaczego dziewczyny odradzają innym trwałą. ale czasem lepiej spełnić marzenie o lokach i potem ściąć wszystko, niż całe życie płakać nad swoimi prostymi włosami i nienawidzić ich bo proste włosy nie każdemu pasują. naprawdę. pozdrawiam |
|
|
|
 |
ana24
Forum moim domem

Wiek: 26 Dołączyła: 04 Wrz 2007 Posty: 219 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 2008-01-09, 20:16
|
|
|
ja miałam trwałą i strasznie sobie zniszczyłam włosy
Jeżeli ktoś ma cienkie włosy i rozjaśnione na blond to odradzam. |
_________________ pozdrawiam
www.pajacyk.pl
 |
|
|
|
 |
Cleo777
Czasem tu zaglądam

|
Wysłany: 2008-07-17, 19:06
|
|
|
| ja natomiast zrobiłam sobie trwała...i po niej...o dziwo zaczely mi rosnac nowe wlosy...i mam takie kikuty teraz na przedzialku...i to sporo ich...troche smiesznie to wyglada bo nie moge tego uklepac jakos...ale co tam:) fajnie ze rosna nowe... w zyciu bym nie pomyslala ze tak bedzie...bo bylam przekonana ze zniszcze sobie wlosy po trwalej ale tak bardzo chcialam loki ze zaryzykowalam i nie zaluje...kwestia odpowiedniej pielegnacji...zadnych pianek ani zeli...ja same odzywki nakladam...codziennie...i wlosy sa blyszczace zdrowe silne i na dodatek ich przybywa...jestem hepi:) jutro w ogole ide znowu zrobic trwala... |
|
|
|
 |
Anja
Site Moderator ..::fnh81::..

Wiek: 27 Dołączyła: 02 Lip 2004 Posty: 17987 Skąd: in da Mielec
|
Wysłany: 2008-07-18, 08:30
|
|
|
Cleo777,
o lol masz popalone włosy to nie nowe włosy, tylko od wałków Ci sie odgnioty zrobiły i włosy Ci spaliło |
|
 |
Cleo777
Czasem tu zaglądam

|
Wysłany: 2008-07-20, 07:15
|
|
|
hehe nie bo od razu po trwalej miałam normalne włosy, nie miałam żadnych kikutów cy cuś...zwykle loki nawet nie były za bardzo przesuszone (możne dlatego ze ja w ogóle mam tłuste włosy):) dopiero po jakiś 3 miesiącach zaczęły wystawać jakieś kikuty malutkie...no i rosły of kors.... ja myślę ze to od odzywek bo nigdy nie modelowałam fryza za pomaca jakiś pianek czy zelów...zawsze full odzywek nakładałam... po nich po około 2 miesiącach włosy na prawdę błyszczały. |
|
|
|
 |
R-Miqnia
GADUŁA !!!!!!! Monika

Wiek: 23 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 9569 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2008-07-20, 07:42
|
|
|
| Cleo777, włosy niekoniecznie łamia sie zaraz po trwałej ale osłabiane i modelowane,czesane suszone zaczynaja sie kruszyc,szczególnie na szczyciue głowy. jeszcze trzyma sie na nich trwała dlatego tak końce stercza. a że włosy rosną to żadna nowość,przcież nie wyrwane są tylko pokruszone. |
|
 |
Cleo777
Czasem tu zaglądam

|
Wysłany: 2008-07-20, 08:10
|
|
|
| hmm...to dziwne w takim razie by było;/ to możliwe żeby na czubku głowy kruszyły się a reszta jest zdrowa i błyszczy? trochę mi się wierzyć nie chce bo nie były ani suche ani łamliwe... |
|
|
|
 |
R-Miqnia
GADUŁA !!!!!!! Monika

Wiek: 23 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 9569 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2008-07-20, 08:13
|
|
|
| Cleo777, ja to mówie z doswiadczenia,mnie 4 msc po trwałej zaczeły sie łamac włosy |
|
 |
Cleo777
Czasem tu zaglądam

|
Wysłany: 2008-07-20, 08:18
|
|
|
| no ok ok:) dzięki:) |
|
|